زگیلها زائدههای پوستی هستند که از تماس مستقیم پوست با نوعی ویروس به نام ویروس پاپیلومای انسانی ایجاد میشوند. این ویروس به خارجیترین لایهی پوست حمله میکند و باعث رشد غیرعادی و سریع سلولهای پوست میشود. از آنجایی که ویروس HPV تنها به خارجیترین لایهی پوست حمله میکند، باعث بروز عفونت نمیشود. در صورتی که این ویروس، از طریق بریدگی یا خراشیدگی روی پوست، به سلولهای زیر لایهی سطحی پوست نفوذ کند، باعث تشکیل زگیل در این قسمتها میشود. زگیل آبکی یا مولوسکوم نیز یک نوع عفونت ویروسی است که باعث ایجاد جوشهای کوچک بر روی پوست میشود.
ممکن است چند ماه طول بکشد تا یک زگیل به اندازهی کافی رشد کند تا قابل رویت باشد. بسته به وضعیت سیستم ایمنی شما، ممکن است بدنتان به میزان کمتر یا بیشتری پذیرندهی ویروس HPV باشد. به همین دلیل، در صورت ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنتان، شما بیشتر در معرض خطر ابتلا به زگیل هستید. به طور کلی، زگیلها در میان افراد مسن کمتر شایع هستند چرا که این افراد کمتر مستعد ابتلا به HPV میباشند. در اکثر موارد، کودکان و جوانان به زگیل مبتلا میشوند.
زگیلهایی که به تازگی روی پوست شکل گرفتهاند، بسیار راحتتر از زگیلهای قدیمی رشد میکنند. ممکن است بر اثر تماس زگیلهای موجود در ناحیه از بدن شما با سایر نواحی بدنتان، این نواحی نیز به این ویروس آلوده شووند، بنابراین بسیار مهم است که به این موضوع توجه داشته باشید و خطر گسترش ویروس را تا جای ممکن کاهش دهید. برخی از مشکلات پوستی ممکن است ظاهری شبیه به زگیل داشته باشند، از جمله: برخی از انواع سرطان پوست، میخچه، تگهای پوستی (زوائد گوشتی پوست) و برخی زائدههای غیر سرطانی پوست.